Kalcit (Gul, Orange, Blå, Grön,Honung)

Egenskaper som det sägs att Gul Kalcit har: Skapar värme och självkänsla och stärker ditt självförtroende. Håller ditt humör på topp och riktar ditt fokus. Lugnar oroliga nerver och för in glädje i ditt liv. Kan ge dig inspiration att börja göra nya planer för framtiden.


Egenskaper som det sägs att Orange Kalcit har: Den står för positivitet, trygghet och hopp. Den visar oss våra känslomässiga behov. Orange Kalcit har en uppiggande och behaglig energi som sätter igång det kreativa flödet. Den är även känd för sina egenskaper att förstärka energin, så den stärker dina redan befintliga kunskaper och talanger. Och eftersom Orange Kalcit förstärker den positiva cirkulationen av energi i din kropp, kommer den också tränga undan det negativa.


Egenskaper som det sägs att Grön Kalcit har: kan användas för att manifestera det du verkligen vill ha i livet. Hjälper dig att lösa upp och släppa taget om gamla mönster och beteenden som håller dig tillbaka. Balanserar och renar dig, för att sen underlätta mottagandet av ny energi i ditt hjärtchakra. 


Egenskaper som det sägs att Blå Kalcit har: Underbar sten att ha i fickan eller eller i handen kanske när man sitter på ett möte och vill att ha hjälp att kommunicera på ett bra sätt. Kan med fördel placeras vid sängen för att ge en lugn nattsömn, eller ha den bredvid dig på jobbet eller i skolan för en bättre inlärning och för att kunna minnas mer av dagens informationsflöde. Mycket bra meditations sten.


Egenskaper som det sägs att HonungsKalcit har:  Honungskalciten med sin härliga gyllene honungsfärg, är en starkt andlig kristall som sammanlänkar mot universums energi. Balanserar ditt Solarplexus chakra och skapar en naturlig länk mellan Solarplexus och navelchakrat.
Skapar ett lugn omkring dig och sänder ut kärleksfulla vibrationer som både lugnar och helar när allt upplevs som kaos kring dig.